čtvrtek 9. dubna 2020

Čokoládová bábovka s podmáslím






Ještě než se všichni pustíme Velikonočního pečení, chce to pořád něco k snídani. Já si doma užívám, že  konečně, během karantény, co upeču se do posledního drobečku sní. Taková bábovka je pro mě skvělá snídaně, svačinka, ale i moučník, a co si budeme povídat, když vstáváte do kanceláře ( kterou máte provizorně na jídelním stole) přesně tak, aby jste před prvním konferenčním hovorem stihli záchod - maximálně učesat se, pokud je vyžadován i přenos obrazu ... mít snídani už na stole předkrájenou je paráda :)

Takže pracujícím práci zdar, vy si upečte po práci něco pro radost, a těm co doma trpí bez využití - vy můžete péct kdykoli :) pro radost do vaší domácnosti a nebo někomu, kdo nemá v této době čas, sílu, nebo mouku :) 






Ingredience:

2,5 hrnku hladké mouky 
1 hrnek podmáslí
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek stolního oleje
3/4 hrnku holandského kakaa
3/4 hrnku uvařené kávy
3 vejce
lžička jedlé sody
špetka soli

hrnek by měl mít 250 ml



Postup:

Jako první krok se předehřejte troubu na 180°C  a vymažte a vysypejte si formu na bábovku.

Ve větší míse si vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny ( ideálně elektrickým šlehačem ), přidejte olej, kakao a špetku soli a znovu prošlehejte. Nakonec přidejte vše co zbylo, tedy mouku, sodu a podmáslí. Všechno pečlivě promíchejte a hotovo. 
Těsto nalijte do připravené formy a dejte přibližně na hodinku péct. Po hodině doporučuji test špejlí.

A to je vše. Bábovku nechte trochu vychladnout, než ji budete vyklápět a ideálně úplně, než ji budete ochutnávat, aby vás nebolelo bříško :)












Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig