neděle 22. prosince 2019

Rafaelo kuličky






Jako každý rok, začnu si užívat vánoční atmosféry a najednou je to skoro za námi. Do dne D nám zbývají poslední dva dny, to ale neznamená, že si je nemůžeme pořádně užít.

Takže jestli ještě nemáte zabalené dárky, nebo napečené cukroví, nestresujte se, každý rok to nějak zvládneme. Dárečky zachrání pár papírových taštiček a cukroví můžete udělat i na poslední chvíli. Ideální jsou na to všechny druhy nepečeného cukroví, kde se většinou vše jen smíchá, vytvaruje a je hotovo :)

A asi největší klasikou jsou kokosové kuličky připomínající Rafaelo.



Rychlé, jednoduché a jen z pár ingrediencí.

Tak se do nich pusťte a pak si udělejte čaj, nebo horkou čokoládu a užívejte ten kouzelný vánoční čas, než bude zase za námi.



Ingredience:

150 - 200 g strouhaného kokosu + 100 g na obalování
50 g másla
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
30 mandlí - spařených a oloupaných




Recept:

Pokud máte neloupané mandle, začněte jejich loupáním. V misce je zalijte vroucí vodou a nechte asi 3 minuty spařit, pak vám půjdou snadno vyloupnout z hnědé slupky.

Do misky si vlijte kondenzované mléko, přidejte úplně rozpuštěné máslo a přisypejte 150 g kokosu. Směs důkladně promíchejte a uložte do ledničky alespoň na hodinu, aby vám směs ztuhla.

Po hodině zkontrolujte hustotu hmoty. Pokud by se vám nedařilo uválet malé kuličky, protože je směs příliš řídká, přisypejte ještě trochu strouhaného kokosu.

Když už je konzistence správná, můžete se vrhnout do výroby. Naberte si malé množství hmoty a v dlani zmáčkněte na placičku, do které položíte mandličku. Mandli směsí zabalte a vytvarujte kuličku. Tu nakonec obalte v kokosu. A hotovo! Když máte hotovo, schovejte kuličky v lednici.

Nepečené cukroví se nedoporučuje uchovávat příliš dlouho,  ale pokud  máte rádi kokos, bude spíš problém, že příliš rychle zmizí.

Přeji Vám krásné Vánoce, hodně pohody, lásky a dobrého jídla a pití v rodinném kruhu!

Liška v zástěře

Další recepty na Vánoční cukroví najdete ZDE.









Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig