neděle 1. prosince 2019

Kakaové pracny







První adventní neděle je tady a já si letos snad poprvé říkám - klid, času dost :) Máme uklizeno dneska doladíme dekorace po bytě, i většinu dárků už mám :) Těsta na cukroví jsou v lednici a já si říkám, na pečení je čas.  Letos totiž poruším tradici oněch 12 druhů a bude jich pravděpodobně jen 5. Naše top 5.  protože peču každým rokem z menších a menších dávek, ale pořád na jaře vyhazuji zbytky. A to nechci! Takže jen ty nejoblíbenější a každý rok testneme nějakou úplnou novinku :)

 Takže se nebojte, i recepty na cukroví budou přibývat!

A jestli na tom zatím nejste tak, že si říkáte mám čas, tak klid. Máte :) Hlavně si ty Vánoce užívejte a nenechte si namluvit jak je nutné být ve stresu.



Dnešní recept jsou kakaové pracny, ideální na upečení začátkem adventu, a nechat rozležet. Jedno těsto, žádný krém :) značka ideál !



Ingredience:

160 g polohrubé mouky
120 g másla
100 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů
1 a půl lžíce kakaa
na špičku nože skořice




Postup:

Opět velmi snadná cesta k úspěchu. Máslo si nechte povolit a pak ve větší míse smíchejte všechny suroviny dohromady a poctivě hmotu propracovávejte, ručně či v robotu, dokud nevznikne hladké a lesklé těsto.

Těsto zabalte do folie a dejte odpočinout do lednice alespoň na dvě hodiny.
Odpočinuté těsto si nakrájejte na malé kostičky, a a začněte jím plnit připravené formičky na pracny, ty není třeba vymazávat, v těstě je máslo, které se o to postará :)

Naplněné formičky si vyskládejte na plech a šup s ním do předehřáté trouby na 165° a pečte asi 15-17 minut.

Cukroví nechtě vychladnout a teprve potom vyklepávejte ( v případě potřeby lehkým klepnutím o linku) cukroví z formiček.

Trošku pocukrujte moučkovým cukrem a opět uložte do chladu, aby zkřehlo a zvláčnělo.


Veselé Vánoce!!!!!!

Další recepty na Vánoční cukroví najdete ZDE.





Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig