Když se k nám domů dostane čerstvý, křupavý chleba, nebo ho nedej bože upeču, okamžitě vymýšlím, co za pomazánku bych na něj namazala. A že těch možností je ... tak to odstartuju jednou z mých nejoblíbenějších, a tou je tuňáková.
Pomazánku můžete namazat na čerstvé pečivo, a nebo klidně lžičkou tvarovat kuličky a pokládat je na plátky okurky - a máte zdravé, bezlepkové mlsání, nebo rychlé pohoštění pro návštěvu.
Ingredience:
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1/2 cibule, ideálně červené
1 žervé
1 lžíce rajského protlaku
sůl a pepř
Postup:
Nemůže být nic jednoduššího :) Cibulku nakrájejte na jemné kostičky, tuňáka slijte a všechny ingredience důkladně utřete dohromady, až se vám vše krásně propojí. Přidejte podle chuti sůl a pepř a případně můžete zakápnout kapkou citronové šťávy.
Podávat můžete na čerstvých domácích houstičkách, nebo domácím rohlíku
Dobrou chuť
Žádné komentáře
Okomentovat