pátek 5. dubna 2024

Kuře piri-piri s kořeněnou rýží

 



Rychlá večeře z jednoho hrnce plná chutí, takový recept se vždycky hodí mít v záloze. V tomto provoněném receptu navíc zužitkujete rýži, která zbyla v lednici.


Ingredience:

4 kuřecí horní stehna 
400 g vařené rýže
6 lžic omáčky piri-piri
4 lžíce rajského protlaku
2 červené papriky nakrájené na kostičky
1 lžíce mleté uzené papriky
1 lžíce oleje
1/2 svazku jarní cibulky
sůl a pepř na dochucení


Postup:


Začněte přípravou masa a to čím dříve, tím lépe, ale pokud nestíháte, 30 minut marinování bude stačit. Do každého stehýnka si udělejte 3 zářezy a naložte je do marinády a odložte do lednice.

Jakmile máte namarinováno, naskládejte stehna na pekáček kůží nahoru a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 30 minut - pak zvyšte teplotu na 200°C a dopékejte ještě asi 15 minut dozlatova.

Když bude kuře skoro hotové na pánvi si na oleji opečte papriku a bílou část jarní cibulky nakrájenou na kolečka, pak přidejte protlak a uzenou papriku a nakonec vmíchejte vařenou rýži. Zprudka opečte, odškrabujte ode dna opečené kousky, dosolte a opřete, dle chuti a je to.

Při servírování si kuře s rýží dozdobte zelenou částí jarní cibulky a dobrou chuť.










Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig