Kdo by neznal krtkův dort! Ale zapomeňte na krabici od Dr. a udělejte si si poctivý domácí, kde každou ingredienci znáte. My už ho snědli - ne vyloženě sežrali, takže jdu asi nahodit zástěru a vytvořit další, abychom se dostatečně nabažili.
Ingredience:
(dortová forma 26 cm)
(korpus)
100 ml oleje
80 g moučkového cukru
2 vejce
2 čokoládové pudinky
1/2 sáčku kypřícího prášku
(krém)
250 ml smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky zastudena
250 ml zakysané smetany
60 g hořké čokolády nasekané na kousky
20 g moučkového cukru
2 lžíce tučného tvarohu
+ 6 banánů na sestavení dortu
Postup:
Troubu si dejte předehřát na 180°C.
V míse si smíchejte všechny ingredience na těsto, tedy pudink, m. cukr, kypř. prášek, vejce a olej. Vzniklé těsto nalijte do vymazané dortové formy a dejte péct na cca 35 minut.
Mezitím si připravíme krém.
Do smetany na šlehání nasypejte ztužovač a šlehejte elektrickou metlou asi 2 minuty. Pak přidejte cukr a vyšlehejte do tuha. Do šlehačky už pak jen zlehka stěrkou vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a kousky čokolády a dejte chladit.
Upečený korpus nechte zcela vystydnout, pak ho vydlabejte tak, aby vám zůstal asi centimetr okraj a stejně tak u dno korpusu. Vydlabané kousky si nechte stranou připravené na závěrečné zdobení.
Do vydlabaného korpusu naskládáme banány, zakryjeme je krémem, ze kterého tvoříme kopeček a nakonec celé posypeme rozdrobeným korpusem, který jsme vydlabali.
Pokud to zvládnete, nechejte alespoň hodinu rozležet v ledničce.
Dobrou chuť
Žádné komentáře
Okomentovat