sobota 19. prosince 2020

Schwardswaldské koule



A máme tu poslední adventní víkend! A s ním nastává i ideální čas vrhnout se na nepečené cukroví. Já jsem letos jako novinku vyzkoušela tyhle koule, které jsou jako malé schwarzwaldské dortíčky na jedno sousto! Sice to není klasické nepečené cukroví, jednou troubu použijeme, ale nemusíte péct každý kousek, takže jich budete mít za chvilku plnou krabici.


Ingredience:
( na asi 50 koulí)

Těsto
125 g hladké mouky
75 g cukru
50 ml oleje
20 g kakaa
4 lžíce jogurtu
1 vejce
1/2 lžičky jedlé sody

Na kuličky
100 ml šlehačky
150 g hořké čokolády
sklenici višní v rumu (koupené, nebo si na příští Vánoce můžete naložit vlastní)

Postup:

Všechny ingredience na těsto si promíchejte v řídké těsto, které si rozetřete na plech s pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C na asi 15 minut.

Těsto vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím si v kastrůlku rozehřejte šlehačku k varu, stáhněte z plotny a nalámejte do ní čokoládu. Rozmíchejte hezky dohladka.

Vychladlé těsto si rozdrolte na drobečky, nejlépe to jde v mixéru. Asi 3 lžíce drobečků si dejte stranou na obalování. Zbylé drobečky smíchejte s čokoládovou směsí a spojte v hutné těsto. Z toho hned, dokud je ještě vlažné začněte odebírat hrudky (cca 20 g), ze kterých si v ruce vytvořte placičku, do které uložte višni a hezky ji zabalte a uválejte do kuličky. Kuličku ještě obalte v drobečkách a skládejte na tácek. A tohle opakujte dokud máte z čeho :)

Pak kuličky nechejte zatuhnout v chladu a je upečeno.

Krásné sváteční dny přeje Liška v zástěře

Další nápady na Vánoční cukroví najdete ZDE.








 

Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig