sobota 19. listopadu 2016

Dýňový cheesecake - zdravější verze



Na podzimu miluju spoustu věcí a jednou z nich jsou dýně. I když je venku pošmourno, doma si udělám zátiší s dýněmi, zapálím svíčku a je mi krásně. A nejvíc na dýních miluju to, že mi udělají doma parádu a když se blíží Vánoce a už mi nezapadají do výzdoby, prostě se na ně vrhnu a všechny je sníme :)

Přiznávám že i já jsem ještě před dvěma lety dýni zpracovat neuměla a jediným receptem, i když oblíbeným, byla dýňová polévka. A tak letos vyzkoušíme společně i něco jiného. Se sladkým se doma zavděčím vždycky, i když tenhle je sladký trochu méně - chutná nám moc!



Ingredience:
(na dortovou formu o velikosti 20 cm)

Korpus

200 g ovesných vloček
50 g celozrnných piškotů
1 zralý banán
3 lžíce kokosového oleje


Krém

400 g dýně hokaido
2 nízkotučné tvarohy
2 vejce
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce arašídového másla jemného
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička skořice
1 dcl mléka



Postup:

Z dýně si připravte pyré - vydlabanou nakrájejte na kostky, rozprostřete na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C 30 minut.

Během pečení si rozemelte na jemno vločky a piškoty a do této směsi přidejte na kašičku rozmačkaný banán a rozpuštěný kokosový olej.
Vzniklou směs si pečlivě namačkejte do formy vyložené pečícím papírem nejen na dno, ale také trochu do výšky na okraje. Dejte odpočinout do lednice.

Upečenou, vychladlou dýni s 1 dcl vody, nebo mléka rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou kaši.
A nyní si ve velké míse smíchejte úplně všechny ingredience na krém - tedy dýňové pyré, tvarohy, vejce, sirup, cukr, arašídové máslo, citr. šťávu a skořici. Prošlehejte ideálně elektrickým šlehačem na hladkou tekutou směs.

Krémem si naplňte připravený korpus, párkrát zlehka bouchněte o stůl formou aby utekly bublinky a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C . Pečte asi 60 minut. Směs se bude zdát po hodině jako pudink, ale po vychladnutí pěkně zkrémovatí a ztuhne.











Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig