Při brouzdání na internetu jsem objevila soutěž pořádanou obchodem Lidl - Lidl Food challenge. Zadání bylo snadné, ze surovin z Lidlu vytvořit recept na téma Velikonoční vajíčko.
Všechny svátky včetně těch Velikonočních jsou plná sladkostí, alespoň u nás doma to tak bývá. A tak jsem se rozhodla, že Velikonoční tabuli s bochánkem, beránkem, čokoládovými vajíčky doplním o něco slaného. Navíc každoroční problém bývá, co s vařenými vejci. Vajíčková pomazánka musí být, to je klasika, ale změna je život.
A tak jsem sáhla po receptu na nakládaná ďábelská vejce.
Ingredience:
(Lák na nakládání)
5 vajec
3 červené řepy
2 hrnky vody
1 hrnek bílého vinného octa
1 červená cibule
2 lžičky cukru
1 lžička kuliček černého pepře
1 lžička soli
1/2 lžičky hořčičných semínek
(náplň do vajec)
5 žloutků z vařených vajec
2 lžičky majonézy
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička kari
špetka soli a pepře
Recept:
Oloupanou řepu si nakrájejte na plátky, cibuli na kolečka a vše vložte do kastrůlku, přidejte všechny ingredience na lák na nakládání, kromě vajec a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu 10 - 15 minut, až řepa změkne. Mezi tím si uvařte v druhém kastrůlku vejce natvrdo. Lák i vejce nechte vychladnout.
Do sklenice vložte oloupaná vejce a zalijte lákem i s řepou, vložte do lednice a nechte naloženo minimálně přes noc.
Jakmile jsou vejce naložená dostatečnou dobu, rozkrojte je napůl, vydlabejte žloutky do mističky. Ke žloutkům přidejte majonézu, hořčici, kari, sůl a pepř. Utřete na hladkou pěnu, kterou pak naplníte vajíčka.
Dozdobte něčím zeleným a nechte si chutnat.
Žádné komentáře
Okomentovat