pondělí 15. února 2016

Čokoládové brownies




Konečně u nás zase přišel čas na pořádnou porci čokolády! Nemusím tady určitě nikomu připomínat, že bez čokolády se prostě žít nedá, at si kdo chce, co che říká! V tomhle brownies je navíc jen 10 dkg mouky, takže je vlastně děsně dietní :) Jen doporučuji nakrájet ho na malé kostičky, protože je to síla, a vážně hrozí nebezpečí předávkováním čokoládou!

Takže než nám začne jaro a sním snad i trochu víc sluníčka, dopřejte si dávku dobré nálady touto cestou - vymaže vám to slovo zimní deprese z hlavy!

I love chocolate! And you?





Ingredience:
(na formu 25x20 cm)

250 g cukru krupice
200 g dobré hořké čokolády (kolik % zvolíte je jen na vaší chuti)
200 g másla
100 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
4 vejce



Recept:

Nejprve si dejte předehřát troubu na 180°C a formu si vyložte pečícím papírem. Ideální je papír zmuchlat a namočit ve vodě, papír změkne a dá se hezky vytvarovat, navíc lépe udrží vlhkost moučníku.

Na vodní lázni si v misce rozehřejte máslo s čokoládou. Nesmí se vám začít vařit, aby se čokoláda nesrazila. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, odstavte ji z lázně a nechte zchladnout.

V další míse si vyšlehejte šlehačem vejce s cukrem do světlé pěny, kterou pak opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Nakonec do směsi postupně vmíchejte mouku smíchanou s kakaem.

Hotové těsto nalijte do formy, uhlaďte a dejte péct na 35-40 minut.
Po upečení nechte vychladnout, pak nakrájejte a ochutnávejte!

Ideální na tomto moučníku je i to, že můžete rovnou třeba polovinu schovat do mrazáku a nechat si na horší časy, z mrazáku je po rozmrznutí jak čerstvě upečený.

Samozřejmě můžete přidat dle chuti další dobroty, jako třeba ořechy, sušené ovoce, nebo třeba čerstvou pomerančovou kůru.






Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig