Večer u televize si dost dobře neumím představit bez nějakého zobání. Možná umím, ale ta představa se mi nelíbí! Nejraději bych se obklopila chipsy a čokoládou a střídala sladké se slaným.
Ale co si budeme povídat, tak velké plavky, jaké by pak byli potřeba, na sobě nikdy vidět nechceme!
Takže to chce nějaké zdravější večerní zobání. A můžu říct, že hummus není vůbec špatná volba. Doplněný tortilkami, zeleninou, nebo tyčinkami jím nepohrdne ani návštěva. A příprava je velice, velice snadná! Navíc cizrna je skvělý zdroj bílkovin, snižuje cholesterol a působí proti stresu!
Takže si ho udělejte pořádnou porci!
Ingredience:
2 plechovky konzervované cizrny (celkem cca 800 g)
2 stroužky česneku
2 lžíce sezamové pasty tahini (koupíte v asijských potravinách, nebo vyrobíte doma)
2 lžíce vody
60 ml citronové šťávy
60 ml panenského olivového oleje
sůl, pepř, chili, kmín, uzená paprika - cokoli dle chuti
Recept:
Do mixéru dejte cizrnu, česnek, olej, tahini pastu a citronovou šťávu, vodu a umixujte na hladkou kaši. Pokud bude potřeba, přidejte další lžíci vody, aby konzistence byla vhodná na nabíraní zeleninou, nebo tortilkami.
Po umixování kaši osolte a opepřete podle chuti a ještě v mixéru promíchejte.
Hummus nandejte do misky, zakápněte olivovým olejem a posypejte klidně bylinkami, sezamovými semínky, uzenou paprikou, prostě čímkoli vás napadne.
Já jsem podávala s nakrájenou paprikou, mrkvičkou,řapíkatým celerem a na zakousnutí jsem na pánvi opekla nasucho na trojúhelníčky nakrájenou celozrnnou tortilu.
Žádné komentáře
Okomentovat