neděle 18. října 2015

Pancakes s javorovým sirupem




Máte rádi sladké snídaně? U mé drahé polovičky absolutně vedou, takže když mu chci udělat radost a hezčí den, pancakes jsou jasná volba!! Teď když je venku sychravo není nic lepšího, než teplé, nadýchané lívanečky polité sladkým javorovým sirupem. Tomu jsme přišli na chuť teprve nedávno, ale o to víc si na něm ujíždíme :)

A protože tuhle snídani máte za chviličku hotovou, můžete si ji dopřát nejen o víkendu. Já je dělám raději než naše tradiční palačinky, protože se na pánvičku vejdou tak 4 kousky a hezky se otáčí. Ráda si dělám zásoby a tak jich udělám opravdu haldu a pak po 8 kouskách mrazím. Večer vyndám, ráno ohřeju a je hotovo ... a zvládne to i ta moje drahá polovička :)



Brzy se s Vámi podělím i o recept na odlehčené ovesné pancakes s tvarohem a ovocem.


Ingredience:

250 ml polotučného mléka
190 g hladké mouky
4 lžičky kypřícího prášku
2 vejce
5 lžic rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
špetka soli


Postup:

Do mísy si prosejte mouku a přisypejte kypřící prášek, cukr a sůl. V menší misce si vyšlehejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Obsah obou misek smíchejte dohromady, vznikne vám řídké těsto. To nechte odpočívat asi 10 - 15 minut.

Rozehřejte si pánev a na sucho na ni nalévejte malá kolečka. Jakmile se na lívanečcích začnou dělat bublinky, je čas je otočit. Během opékání se pancakes krásně nafouknou a vyrostou do výšky.

Pancakes si naskládejte do výšky, polijte javorovým sirupem a pusťte se do nich !


















Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig