Nedávno se na jídelníčku restaurace, ve které v práci obědváme, objevila pro mě slastně znějící polévka - kukuřičný krém! A slastně i chutnala. Obávám se, že ta jejich byla kukuřice a máslo 1:1, ale navedla mě na cestu této polévky v domácím provedení. Je to další z polévek, která je hotová raz dva a zvládne ji opravdu, opravdu každý.
Předem upozorňuji, že kdo nerad kukuřici, ať už raději nečte dál.
Ingredience:
250 g sladké kukuřice ( nejlépe mražené)
1,5 l zeleninového vývaru
1 větší cibule
150 ml sladké smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
oříšek másla
Recept:
Na jemno nakrájenou cibuli osmahněte do sklovata na másle, přisypejte kukuřici a zalijte vývarem.
Nechte povařit dokud kukuřice nezměkne (5 - 10 minut).
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a můžete i propasírovat, já mám však polévku ráda s jemnými kousky kukuřice. Do polévky nalijte smetanu, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, přiveďte zpět k varu a podávejte.
Na ozdobu posypejte zrníčky kukuřice, nebo krutonky.
Mňam :) Kukuřici mám ráda a tahle polévka vypadá skvěle ^^
OdpovědětVymazatMe Adelaida
Tak to určitě vyzkoušej. A dej vědět, jestli ti chutnala tak jako mě :)
OdpovědětVymazat