sobota 3. ledna 2015

Babiččiny Muffiny



Jako svůj vůbec první příspěvek na svůj foodblog jsem si vybrala to nejtradičnější z mého repertoáru pečení. Muffiny, jejichž recept spolu s první formou jsem dostala od své babičky ještě jako malá holka. V té době byly muffiny (stejně jako jejich výslovnost) u nás velká novinka. Dnes se již stali součástí našich snídaní, svačinek a pohoštění ke kávě a čaji. Tento recept je na základní těsto na muffiny, do kterých můžete přidat snad cokoliv Vás napadne, u nás vedou kousky čokolády a oříšky, rybíz, nebo třeba lentilky. Vyzkoušejte je, jsou rychlé, snadné a vážně moc dobré.




Ingredience:
2 hrnečky ( 150 ml) hladké mouky
1/2 hrnečku cukru krystal
2 lžičky prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
špetku soli
1 hrneček mléka
3 lžíce oleje
1 vejce
1/2 hrnečku kousků čokolády, ořechů,lentilek, rozinek, ovoce,nebo jakékoliv jiné mňamky

Postup:
Do větší misky si nasypeme všechny suché přísady ( mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli).
V menší misce ručně prošleháme mokré ingredience ( mléko, olej a vejce).
Obě misky slijeme dohromady a důkladně promícháme a přidáme mňamky - já tentokrát zvolila klasiku, nalámanou čokoládu, ořechy a slunečnicová semínka. Také jsem do části těsta přimíchala kakao, vznikly tak dvě barvy muffinů.
Touto směsí plníme formu na muffiny - přímo do vymazané a vysypané, nebo do formy vložíme papírové košíčky - doporučuji, formu pak není třeba umývat a košíčky mohou být dekorativní a zvolené i podle příležitosti.

Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 25 minut při teplotě 180°C



Nikdy neodolám, a pustím se do ještě teplých muffinů právě vytažených z trouby. Pokud máte ale silnější vůli než já, stejně výborné budou i druhý den ráno k snídani.






Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig