pondělí 20. listopadu 2023

Krtkův dort

 
Kdo by neznal krtkův dort! Ale zapomeňte na krabici od Dr. a udělejte si si poctivý domácí, kde každou ingredienci znáte. My už ho snědli - ne vyloženě sežrali, takže jdu asi nahodit zástěru a vytvořit další, abychom se dostatečně nabažili.




Ingredience:
(dortová forma 26 cm)

(korpus)

100 ml oleje
80 g moučkového cukru
2 vejce
2 čokoládové pudinky
1/2 sáčku kypřícího prášku

(krém)

250 ml smetany na šlehání 
1 ztužovač šlehačky zastudena
250 ml zakysané smetany
60 g hořké čokolády nasekané na kousky
20 g moučkového cukru
2 lžíce tučného tvarohu
+ 6 banánů na sestavení dortu


Postup:

Troubu si dejte předehřát na 180°C.
V míse si smíchejte všechny ingredience na těsto, tedy pudink, m. cukr, kypř. prášek, vejce a olej. Vzniklé těsto nalijte do vymazané dortové formy a dejte péct na cca 35 minut.

Mezitím si připravíme krém.
Do smetany na šlehání nasypejte ztužovač a šlehejte elektrickou metlou asi 2 minuty. Pak přidejte cukr a vyšlehejte do tuha. Do šlehačky už pak jen zlehka stěrkou vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a kousky čokolády a dejte chladit.

Upečený korpus nechte zcela vystydnout, pak ho vydlabejte tak, aby vám zůstal asi centimetr okraj a stejně tak u dno korpusu. Vydlabané kousky si nechte stranou připravené na závěrečné zdobení.

Do vydlabaného korpusu naskládáme banány, zakryjeme je krémem, ze kterého tvoříme kopeček a nakonec celé posypeme rozdrobeným korpusem, který jsme vydlabali.

Pokud to zvládnete, nechejte alespoň hodinu rozležet v ledničce.

Dobrou chuť







Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig