pátek 11. prosince 2020

Sádlovky kakaové

 

A máme tu třetí adventní víkend! Letí to jako blázen, ale chce to klid, pořád máme dost času na nějaké ty dárečky, na úklid i na to cukroví.

Stejně jako většina rodin máme svoje stálice mezi cukrovím, ale každý rok chci vyzkoušet alespoň jedno nové cukroví a to případně přidat mezi oblíbence. A tady sádlovky - ačkoli ten název mi úplně lákavý nepřijde ( ano je to tím, že je v nich sádlo), ale chutí mě velice mile překvapily. Jsou křehoučké, super kakaové a s kyselou marmeládou je to skvělá kombinace chutí. Takže kdo chce vyzkoušet, jdeme na to.


Ingredience:

170 g hladké mouky
150 g sádla
150 g moučkového cukru
60 g kakaa
marmeláda na naplnění


Postup:

Těsto je super rychlovka - smíchejte všechny ingredience dohromady a vypracujte hladké, lesklé těsto, které dejte odpočívat do lednice na alespoň hodinu, ideálně do druhého dne.

Z těsta si ukoulejte malé kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky udělejte obráceným koncem vařečky důlek.

Vkládejte do trouby předehřáté na 170°C a na stejnou teplotu pečte asi 10 minut.

Sádlovky nechte na plechu úplně vystydnout, dokud jsou teplé, jsou extrémně křehké a rozpadají se i letmým dotykem. Pak důlky naplňte marmeládou a nechte ji hodinku zaschnout a pak uložte v uzavíratelné nádobě do chladu.

Tip navíc:

Důlky můžete plnit i rozpuštěnou čokoládou tmavou i bílou a nahoru posadit lískový oříšek, nebo mandličku.

Krásné Vánoce

Další nápady na Vánoční cukroví najdete ZDE.







Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig