neděle 24. května 2020
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou takhle na jaře parádní. Stačí chleba s máslem a ředkvičky k tomu zakusovat! Jsou křupavoučké, sladké, nepálí a navíc nám hezky doplní vitamíny.
My jsme sklidili první várku našich ředkviček z balkonového truhlíku a tak jsem udělala k snídani super rychlou, a o to lepší pomazánku.
Za 5 minut hotovo!
Ingredience:
cca 20 ředkviček - nebo dva svazky
2 vaničky sýru cottage
1 malou červenou cibuli
1 lžička hořčice plnotučné
bylinky dle chuti - já jsem sypala jarní cibulkou, ale můžete použít pažitku, petrželku, nebo třeba klíčky čehokoli
sůl a pepř
Postup:
Ředkvičky si omyjte a očistěte. Spolu s cibulí je nakrájejte na drobné kostičky a zamíchejte do sýra, přidejte lžičku hořčice, opepřete a osolte a je to.
Podávejte s čerstvým pečivem a posypejte navrch bylinkami.
Dobrou chuť
Štítky:
Cottage,
Pomazánka,
Ředkvičková pomazánka,
Ředkvičky,
Snídaně
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
©
Liška v zástěře | All rights reserved.
Na tom si urco tvuj manza pochutna.
OdpovědětVymazatS čerstvým chlebem vždycky!!
VymazatTy naše ředkvičky letos strašně pálily. Jednou, když jsme byly na zahrádce jsem si jednu umyla a skoro mi z ní vyhrkly slzy, jak strašně pálila. Ale prý se dá zmírnit pálivost tím, že si ředkvičku osolíte.
OdpovědětVymazat