Liška v zástěře

Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu. G.B. Shaw

pátek 27. června 2025

Hrášková pomazánka

 



Zima je skoro za námi a naše těla žadoní po vitamínech, kterých je v zimě pomálu. Chcete-li si dopřát trochu zelené, můžete vyzkoušet hráškovou pomazánku. Skvěle se hodí na různé krekry na pohoštění pro návštěvu, nebo na večerní rodinnou oslavu. Navíc mražený hrášek je super dostupný a můžete ho mít v zásobě v mrazáku na jakoukoli příležitost.


Ingredience:

250 g mraženého hrášku
80 g strouhaného parmazánu
špetka strouhaného muškátového oříšku
pár kapek balsamikového octa
sůl a pepř na dochucení


Postup:

Hrášek přelijte horkou vodou a nechejte rozmrazit a změknout. Slijte vodu a přidejte parmazán a všechna ochucovadla - pak vidličkou rozmačkejte, nebo rozmixujte tyčovým mixerem, záleží jakou preferujete konzistenci.

K hrášku se často používá máta, můžete vyzkoušet přihodit pár lístků před mixováním - já mátu snesu jen v čaji, takže pro mě tato varianta nepřipadá v úvahu ( pár lístků sem použila na ozdobu a i ty sem musela vždy před jídlem sundat).







Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig