sobota 6. června 2015

Rustikální bageta




Není lepší vůně, než když máte v troubě domácí pečivo. A vůní to nekončí, protože ještě větší radost budete mít z domácího pečiva při jeho jídle. Čerstvé, křupavé, voňavé a přesně podle Vašich chutí.

Je to už dost dávno, kdy jsem poprvé zkoušela domácí housky, nebo spíš bulky, a ty mě na docela dlouho odradily. Dokud byly teplé, vypadalo to nadějně, ale jakmile vychladly, začali tuhnout a do druhého dne nebyly ani trochu dobré. Tvrdé, suché a málo slané.

Nyní jsem se ale odhodlala vyzkoušet některé snadné recepty na domácí pečivo. Na to, které se povede a bude stát za to se můžete těšit na blogu.

U nás doma je jedna z oblíbených rychlovečeří právě čerstvá bagetka a nějaký dobrý sýr. Sýr máme radši z Francie, ale bagetu domácí !!!



Ingredience:

500 g jemné hladké mouky
225 ml vlažné vody
50 g nastrouhaných vařených brambor
15 g soli
7 g sušeného droždí
4 lžíce olivového oleje



Postup:

V míse si smíchejte všechny ingredience a vypracujte na hladké těsto. To zakryjte a na teplém místě nechte kynout asi hodinu. 

Po té z těsta vytvarujte dva válečky, položte je na plech vyložený pečícím papírem, na povrchu udělejte do bagety zářezy po celé délce a posypejte je moukou. Bagety na plechu přikryjte a nechte kynout ještě dalších 50 minut.

Pečte v troubě předehřáté na 230°C  prvních 10 minut, pak teplotu snižte na 180°C  a dopékejte 20 minut.


Na bagetu je třeba sice více času, ale během toho času kdy těsto kyne máte volno !











Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig