úterý 26. dubna 2016

Krevety s dipem z cizrny a sušených rajčat - Aperitivo Moment





U nás doma milujeme krevety. Mám vždycky hrozné dilema, jak je upravit, protože ve všem mi jich přijde škoda, znáte to? Takže vyhledávám recepty, kde krevety opravdu hrají prim.

A pro předkrm jsou krevety ideální volba. Krásně Vám povzbudí chutové buňky a společně s dobrým aperitivem se stane krásným startem večera.



Krevetový koktejl si občas děláme z maličkých krevet smíchaných přímo s dipem, podávaných na opečeném toustu. Tentokrát jsme si udělali speciální večer, a tak jsme sáhli po větších krevetách a ty v dipu jen namáčeli. A bylo to vážně žrádlo!

Skvělý letní předkrm nebo občerstvení na zahradní párty - v našem případě balkonovou párty :)


Ingredience:
( na 2 porce )

30 ks / asi 200 g vyloupaných krevet
2 stroužky česneku
špetka uzené papriky
malá špetka chilli vloček
1 lžíce oleje

150 g zakysané smetany
1 lžíce majonézy
100 g sušených rajčat
50 g konzervované cizrny
špetka soli



Recept:

Na pánvi si na trošce oleje rozehřejte na jemno nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidejte na pánev krevety. Jakmile hezky zrůžoví, přisypejte uzenou papriku, promíchejte, sundejte z plotýnky a nechte vychladnout.

Na dip si rozmixujte sušená rajčata a cizrnu na hladkou kaši. Pokud bude směs příliš hustá, přidejte lžíci vody. Pak do směsi přidejte zakysanou smetanu, majonézu a osolte.

Podávejte s měsíčky limetky, nebo citronu a se sklenkou bílého vína, nebo s oblíbeným aperitivem, u nás zvítězilo suché Cinzano s olivou.















Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig